понеділок, 27 серпня 2018 р.

Участь у обласному педагогічному форумі у м.Новоукраїнка

27 серпня 2018 року місті Новоукраїнка відбувся обласний педагогічний форум з проблеми "Реалізація Концепції "Нова українська школа" - втілення освітянських реформ та нового змісту освіти".
Учасниками форуму були і освітяни Петрівщини.
Після урочистого відкриття форуму педагоги району переглянули документальний фільм про здобутки та знакові події в освіті упродовж минулого навчального року.
Зокрема, було відзначено 6 місце області в загальнодержавному рейтингу за доступністю до дошкільної освіти (минулого навчального року створено понад 300 додаткових місць у дошкільних закладах) та перше місце в Україні за кількістю опорних шкіл (на Кіровоградщині працює 74 опорних школи та 194 філії). Наголошувалося і на тому, що за рейтингами зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році Кіровоградська область поліпшила свої позиції. Під час звіту йшла мова і про покращення матеріально-технічної бази загальноосвітніх закладів (інтерактивні дошки, комп’ютерні класи, обладнання для кабінетів) та придбання автобусів. Відзначено також здобутки із впровадження інклюзивної освіти (за останні 3 роки кількість дітей, які навчаються інклюзивно, зросла із 65 до 574, створено мережу інклюзивно-ресурсних центрів). Звернули увагу і на впровадження дуальної форми навчання у закладах професійно-технічної освіти області та відкриття навчально-практичних центрів.
У роботі пленарного засідання взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.
Сергій Володимирович у своєму виступі окреслив ряд завдань:
- продовження роботи зі створення опорних шкіл;
- реалізація в області Концепції "Нова українська школа";
- впровадження в області інклюзивної освіти, оснащення інклюзивно-ресурсних центрів;
- створення нових місць у дошкільних закладах;
- мотивація педагогів;
- якісна підготовка до відзначення 100-річчя від дня народження видатного педагога-земляка Василя Сухомлинського
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час обласного педагогічного форуму вручив ключі від шкільного автобуса директору Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів Петрівської районної ради - Козловській Олені Анатоліївні.
Після завершення пленарного засідання учасники педагогічного форуму продовжили роботу в студіях, де мали можливість обговорити актуальні питання та проблеми освітянської галузі.

Немає коментарів:

Дописати коментар