четвер, 5 грудня 2019 р.

Заняття ШКГ вчителів географії



5 грудня 2019 року на базі комунального закладу "Петрівське НВО "ЗШ І-ІІІ ступенів -гімназія" відбулося заняття школи компютерної грамотності вчителів географії з проблеми " Використання  технологій Веб 2.0. у роботі вчителя географії"
У ході теоретичної частини заняття учителі географії ознайомилися  із сервісом "Тести на урок": https://naurok.com.ua/test . Переглянули створені тести з предмету "Географія", ознайомилися із технологією використання тестів під час проведення уроків та навчилися створювати  онлайн-тести для контролю знань і залучення учнів до активної роботи у класі та вдома.
Педагоги також  ознайомилися із інтернет- сервісами для ефективної взаємодії вчителя та школярів:  
Plickers – мобільним  додатком, який дозволяє вчителю організувати тестування та швидко отримати результати. І все це без використання великої кількості ґаджетів. 
Trello – онлайн-програмою, яка допоможе вчителю організувати продуктивну командну роботу школярів (наприклад, створення проекту чи підготовку до предметного турніру). Сервіс дозволяє налагодити чіткий розподіл обов’язків і візуалізувати важливі аспективзаємодії з дітьми (планування і терміни виконання роботи, обмін ідеями та корисними посиланнями, контроль на кожному з етапів).
Edmodo –  інтерактивним онлайн-ресурсом, схожий на соціальну мережу. Він покликаний допомогти вчителю виконати будь-які освітні завдання. Завдяки йому педагоги, школярі та батьки можуть успішно взаємодіяти та спільно вирішувати нагальні проблеми. Це сервіс для створення різноманітних завдань (тестів, вікторин, опитувань тощо) та зручного обміну ними зі школярами.
Linoit –  віртуальною дошкою (полотно), на якій можна закріплювати спеціальні стікери з інформаційними замітками, зображеннями, відео та документами. Над однією дошкою може працювати кілька школярів одночасно, що неодмінно розвиватиме навички командноїроботи.
Педагоги розглянули загальні вимоги, опрацювали методичні рекомендації  щодо створення портфоліо та переглянули електронне портфоліо Оксани Побережець,  методиста центру методичного менеджменту комунального закладу "КОІППО імені В.Сухомлинського ". Переглянули покрокову інструкцію  щодо створення  портфоліо вчителя .
У ході практичної частини заняття  педагоги створювали тести з географії. 

Немає коментарів:

Дописати коментар