четвер, 21 листопада 2019 р.

Заняття ШКГ учителів початкових класів НУШ


 21 листопада 2019 року на базі Петрівського НВО відбулося заняття школи комп*ютерної грамотності для вчителів початкових класів   Нової української школи з проблеми " Використання SMART дошки у роботі вчителя початкових класів Нової української школи"(керівник : Ошега З.С., завідувач РМК) 


Сьогодні нова система освіти орієнтована на інтеграцію України до світового інформаційно-освітнього простору. Цей процес супроводжують надпотужні зміни в основах педагогічної теорії та практики, висувається комплекс нових вимог до рівня професійної підготовки педагогічних працівників. Формується мережеве суспільство, суттєвою рисою якого є постійне навчання та перенавчання. Успішно, комфортно існувати в такому суспільстві зможе особистість, у якої добре розвинуті компетентності, важливою складовою яких є компетентність у сфері інформаційно-комунікаційних, цифрових технологій.
      Під час роботи школи комп*ютерної грамотності  обговорювалися педагогічні ідеї застосування електронних засобів навчання. Учителі висловлювали свої думки з приводу проблеми їх використання та отримали навчальні матеріали, що допоможуть впроваджувати в освітній процес інноваційні педагогічні технології та формувати навички з використанням ІКТ.


У ході заняття обговорили питання щодо удосконалення професійної компетентності педагогів з використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому середовищі, окреслили  актуальні проблеми та необхідність у самовдосконаленні педагогів щодо використання в освітньому  процесі інфомаційно-комунікаційних технологій, сприяння їх професійному розвитку,  підвищення  інформаційної компетентності. Ще одним важливим аспектом стало знайомство із засобами ІКТ, за допомогою яких можна вдосконалити організацію освітнього процесу.
Зоя Семенівна  презентувала сучасний  інтернет-сервіс  "Розумники"  http://edugames.rozumniki.ua ,  який можна легко завантажити   з Інтернету.  
Значну увагу уприділила  використанню  даного сервісу  у професійній діяльності вчителя початкової освіти. Це  інтерактивні вправи з веселими анімованими персонажами, яскравими сюжетами та звуковим супроводом. Такі вправи  викликають інтерес до навчання, допомагають дитині швидше вивчити новий матеріал з основних шкільних предметів, розвивають логіку, увагу, уяву, креативне мислення та пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар